До новин

Міськрада Херсона просить госпсуд закрити справу по банкрутству місцевого КП

28 березня, 2019
Банкрутство підприємств
Міськрада Херсона просить госпсуд закрити справу по банкрутству місцевого КП

9 лютого 2018 року постановою Господарського суду Херсонської області порушено справу про банкрутство комунального підприємства «Тавричеський», підпорядкованого Херсонській міськраді.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Херсон daily.

Після того, як суд визнав боржника банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру, ліквідатор почав дії по реалізації майнових активів, що перебувають у віданні комунального підприємства. Саме тоді власники КП «Тавричеський» згадали про «соціальне значення» і «суспільну цінність» комунального боржника для територіальної громади.

У березні 2019 року Херсонська міськрада, посилаючись на ст. 85 закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», звернутися до суду з клопотанням про припинення провадження у справі комунального підприємства. На сьогодні у комунального банкрута податковий борг у 7,7 млн грн і заборгованість по єдиному соціальному внеску майже 200 тис. грн.

У облуправлінні юстиції в рамках процедури банкрутства проаналізували фінансово-господарську діяльність боржника і встановили ознаки доведення підприємства до банкрутства шляхом порушення фінансової дисципліни при використанні власних оборотних коштів.

Коментарі
Додати коментар