До новин

Лоукостер WOW Air припиняє польоти через банкрутство

29 березня, 2019
Банкрутство підприємств
Лоукостер WOW Air припиняє польоти через банкрутство

Ісландський бюджетний перевізник WOW Air був оголошений банкрутом і припинив виконання всіх польотів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Вloomberg.

В останні місяці WOW Air зазнавала фінансових труднощів і шукала інвестора. В кінці 2018-го купівлею компанії цікавився ісландський конкурент Icelandair, однак його акціонери не схвалили операцію.

Зазначено, що для зміни ситуації WOW Air запустив програму реструктуризації, яка включала скорочення флоту та персоналу, однак вона виявилася недостатньою для збереження діяльності авіаперевізника.

"WOW Air припинила роботу. Всі рейси WOW Air були скасовані. Пасажирам рекомендується перевірити доступні рейси у інших авіакомпаніях. Залежно від обставин деякі авіакомпанії можуть пропонувати рейси за пільговими тарифами, так званими "рятувальними тарифами", - йдеться в повідомленні.

Таким чином всі 29 рейсів, запланованих на четвер, були скасовані, а близько 2700 пасажирів, що залишилися, опинилися в скрутному становищі. Один з літаків зараз знаходиться в канадському Монреалі, другий - на Кубі.

Лоукостер WOW Air був заснований в 2011 році. Флот компанії складався з 11 літаків сімейства Airbus A320 і одного широкофюзеляжного A330-300.

Фінансові аналітики вважають, що банкрутство WOW Air призведе до ослаблення ісландської крони, а інфляція виросте на 3,3%.

Коментарі
Додати коментар