До новин

Банкрутство "Ключового рішення": суд визнав вимоги Приватбанку й Інгосстраху на 2 мільярди

09 квітня, 2019
Банкрутство підприємств
Банкрутство "Ключового рішення": суд визнав вимоги Приватбанку й Інгосстраху на 2 мільярди

28 березня Госпсуд Дніпропетровської області в рамках справи №904/5868/18 про банкрутство ТОВ “Ключове рішення” (на ліквідації) визнав грошові вимоги Приватбанку на суму 1,1 млрд грн, у т.ч. 609,2 млн грн - четвертої черги та 513,9 млн грн - шостої черги. Крім того, окремо було внесено до реєстру вимог кредиторів вимоги банку, забезпечені заставою, в розмірі 12,5 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Крім того, суд визнав грошові вимоги ПрАТ "Страхова компанія "Інгосстрах" на суму 966,9 млн грн (четверта черга).

Згідно з судовими матеріалами, між ПрАТ “СК "Інгосстрах", Приватбанком і Акцент-Банком були укладені договори страхування кредитів позичальників (боржників) - ТОВ "Долма", ТОВ «Тайлон», Сільськогосподарського приватного підприємства «Білет озеро», ТОВ "Комінтерн-Агро", ТОВ "Коновалівське", Сільськогосподарського ТОВ «Імені Мічуріна».

Як зазначається, після виплати банкам відшкодування між страховою компанією та позичальниками в 2015-2018 роках були укладені договори про добровільне погашення заборгованості (як констатується, ці зобов’язання боржниками не виконані), а поручителем виступило ТОВ “Ключове рішення”.

Як відомо, 17.01.2019 Госпсуд Дніпропетровської області визнав банкрутом ТОВ “Ключове рішення” та відкрив ліквідаційну процедуру строком на 6 місяці до 17.07.2019.

Провадження в цій справі (№904/5868/18) було відкрите ухвалою цього суду від 15 січня за заявою голови ліквідаційної комісії ТОВ “Ключове рішення”.

Згідно з судовими матеріалами, рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації було прийнято учасниками ТОВ “Ключове рішення” ще 17.11.2017.

Підставою для звернення до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство стала “встановлена під час роботи ліквідатора відсутність майнових активів боржника для задоволення вимог кредиторів”.

За даними проміжного ліквідаційного балансу боржника, складеного станом на 31.05.2018, його необоротні активи становили 82,7 млн грн; оборотні активи - 3,73 млн грн; дебіторська заборгованість - 8,52 млн грн; залишок грошових коштів - 45 тис грн; кредиторська заборгованість - 94,4 млн грн.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ТОВ “Ключове рішення” значиться компанія Торделла Корпорейшн (Беліз).

СК “Інгосстрах” пов’язували з “приватівцями”. У держреєстрі кінцевими бенефіціарами страхової компанії вказані Юлія Бурхан, Тетяна Акімова, Ігор Борисенко, Сергій Вікторовський, Тетяна Гайворонська, Анна Єсіпова, Артем Замша, Костянтин Івлєв, Юрій Пугач.

Коментарі
Додати коментар