До новин

Суди визнали банкрутом "винахідливого" боржника Укргазбанку

09 квітня, 2019
Банкрутство підприємств
Суди визнали банкрутом "винахідливого" боржника Укргазбанку

Східний апеляційний госпсуд 11 березня вирішив залишити без змін постанову Госпсуду Харківської області, якою було визнано банкрутом ТОВ "Омега Плюс Харків" та відкрито ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на судове рішення.

У ході судового процесу ліквідатор ТОВ "Омега Плюс Харків" намагався відкликати заяву компанії про порушення справи про банкрутство, посилаючись на рішення загальних зборів товариства, яким було скасовано попереднє рішення зборів про звернення до суду з заявою про ініціювання процедури банкрутства.

Проти цього виступав Укргазбанк. Зрештою суди підтримали позицію держбанку.

Згідно з судовими матеріалами, відповідно до акту проведення інвентаризації на 30.08.2017, у боржника є нежитлові приміщення 1-го поверху площею 340,8 кв.м. за адресою м. Харків, вул.Пушкінська, 3, які перебувають в іпотеці в Укргазбанку (за договором іпотеки від 27.09.2016).

Згідно з фотографіями фасадної частини приміщень, які в іпотеці Укргазбанку, там може функціонувати “онлайн-казино".

За інформацією Укргазбанку, вказана нерухомість є забезпеченням по проблемному кредиту, заборгованість по якому перевищує 21 млн грн, а термін прострочки - понад 560 днів. Позичальник - ТОВ «ПФК Магнум».

28 січня Госпсуд Харківської області за ініціативою Укргазбанку відкрив провадження в справі №922/3633/18 про визнання банкрутом ТОВ "ПФК Магнум", а також визнав безспірні вимоги Укргазбанку на 15,5 млн грн і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

21 березня цей же суд затвердив реєстр вимог кредиторів ТОВ "ПФК Магнум", включивши в нього вимоги Укргазбанку на загальну суму 27,9 млн грн, в т.ч. 24,1 млн грн - четверта черга погашення та 3,74 млн грн - шоста черга погашення.

Раніше Укргазбанк зазначав, що ТОВ «ПФК Магнум» - повністю припинив виплату позики, а поручитель - ТОВ «Омега Плюс Харків» - “з метою ухилення від виконання кредитних зобов’язань ініціював цілий ряд сумнівних юридичних процедур задля позбавлення державного банку заставного майна”.

Як повідомляв банк, Московським райсудом Харкова було порушено справу №643/5134/18 про визнання недійсним правочину з передання вказаних нежитлових приміщень до статутного капіталу ТОВ "Омега Плюс Харків”.

“Результатом стало відповідне рішення на користь позивача, яке було прийняте без повідомлення та участі банку та грубо порушило його процесуальні права. Банк, відповідно, подав апеляційну скаргу.

Власників вказаних юридичних осіб пов’язують із Горошко Вадимом та Закриницьким Олександром”, - констатував Укргазбанк.

Додамо, що 27.03.2019 Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Укргазбанку та скасував рішення Московського райсуду м. Харкова від 24.05.2018 в частині задоволення позову фізособи про визнання недійсним правочину з передання нежитлових приміщень та квартири до статутного капіталу ТОВ «Омега Плюс Харків».

У держреєстрі засновником ТОВ «ПФК Магнум» значиться Погребний Вадим, а ТОВ "Омега Плюс Харків" - Орданян Петрос і Назаренко Анастасія.

Коментарі
Додати коментар