До новин

Укргазбанк оскаржує ліквідацію фірм холдингу «Агро-Союз»

09 квітня, 2019
Банкрутство підприємств
Укргазбанк оскаржує ліквідацію фірм холдингу «Агро-Союз»

20 березня Західний апеляційний господарськи суд відкрив провадження за апеляційною скаргою Укргазбанку на ухвалу Госпсуду Львівської області, якою було затверджено звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута ТОВ «Виробниче підприємство «Агро-Союз» та ліквідовано цю компанію.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу.

Вказаною ухвалою від 23.01.2019 суд першої інстанції серед іншого визначив, що вимоги всіх кредиторів до банкрута, у тому числі вимоги Укргазбанку на 83,4 млн грн, Укрексімбанку - на 94,2 млн грн, Укрсоцбанку - на 134,5 млн грн, ТОВ «Фінансова компанія Кавертон» - 273,2 млн грн, «вважаються погашеними», а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Як випливає із судових матеріалів, в ліквідаційному балансі компанії-боржника наводилися дані, що активи у підприємства-банкрута відсутні, а загальний розмір заборгованості - 834,9 млн грн.

У держреєстрі засновниками ТОВ «Виробниче підприємство «Агро-Союз» вказані ТОВ «Агро-Союз-Україна» і ТОВ «ТС Агро-Союз».

7 березня Західний апеляційний госпсуд відкрив ще одне апеляційне провадження за апеляційною скаргою Укргазбанку - на ухвалу Госпсуду Львівської області від 22.01.2019 у справі №914/3812/15, якою було затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ «Компанія «Агро-Союз» (має тих самих засновників, що і ТОВ «ВП «Агро-Союз»).

Суд першої інстанції вирішив вважати погашеними вимоги низки кредиторів, у т.ч. Укргазбанку - на 77,2 млн грн, Укрсоцбанку - на 294 млн грн, Райффайзен Банку Аваль - на 34,5 млн грн, Укрексімбанку - на 95,8 млн грн, ТОВ «Фінансова компанія «Кавертон» - на 162 млн грн.

Відповідно до ліквідаційного балансу ТОВ «Компанія «Агро-Союз» на 20.12.2018, у компанії були відсутні активи.

Коментарі
Додати коментар