До новин

Главу банкрутуючого ЗАЗу відправили у відставку

09 квітня, 2019
Банкрутство підприємств
Главу банкрутуючого ЗАЗу відправили у відставку

Головою правління АТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ЗАЗ), що входить до складу Корпорації «УкрАВТО», з 9 квітня строком на п'ять років призначений Антон Лазарєв, який раніше обіймав посаду заступника голови правління корпорації.

Про це йдеться в повідомленні ЗАЗу в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

В компанії зазначили, що таке рішення ухвалила наглядова рада АТ на засіданні 5 квітня, звільнивши від обов'язків голови правління Миколу Євдокименка «у зв'язку зі зміною складу правління».

Микола Євдокименко очолював правління Запорізького автозаводу з 2005 року, з річною перервою (з 2013 року до 2014-го), коли він обіймав посаду першого заступника міністра промислової політики. Євдокименко в новому складі правління АТ «ЗАЗ» став його членом.

Нагадаємо, Запорізький автозавод, щодо якого в кінці минулого року порушено справу про банкрутство, в даний час в невеликих кількостях випускає комерційні автомобілі і автобуси.

За підсумками 2018 року завод отримав чистий прибуток у розмірі 1,07 млрд грн, тоді як у 2017 році збиток становив 287,75 млн грн. За інформацією прес-служби «УКрАВТО», отриманий прибуток став результатом списання Промінвестбанком боргу в розмірі близько 1,4 млрд грн.

Непокритий збиток ЗАЗу до початку поточного року склав 3,25 млрд грн (роком раніше – 4,32 млрд грн).

Коментарі
Додати коментар