До новин

"Квазар" оскаржив у суді спробу Сбербанку записати компанію у банкрути

12 квітня, 2019
Резонансні справи
"Квазар" оскаржив у суді спробу Сбербанку записати компанію у банкрути

Північний апеляційний госпсуд 8 квітня відкрив апеляційне провадження за скаргою ПрАТ “Квазар” на ухвалу Госпсуду Києва, якою було відкрито справу про банкрутство товариства, визнано вимоги ініціюючого кредитора (Сбербанку) на 33,3 млн грн та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Згідно з судовими матеріалами, ПрАТ “Квазар” просить суд апеляційної інстанції скасувати ухвалу суду першої інстанції та прийняти нове рішення, яким відмовити Сбербанку в порушенні провадження у справі про банкрутство ПрАТ "Квазар".

Разом з тим, у рамках цього спору Сбербанк заявив про додаткові грошові вимоги до боржника на 309,4 млн грн.

Як відомо, згідно з судовими матеріалами, Сбербанк зазначав, що після прийняття у власність трьох об`єктів нерухомого майна боржника (площами 16578,7 кв. м., 17 896,6 кв.м, 2672,8 кв.м. за адресою м. Київ, вул. Північно-Сирецька, 1-3), заборгованість за кредитним договором зменшилася до 2,36 млн євро (74,8 млн грн). А з урахуванням описаного та арештованого заставного майна боржника ще на 41,5 млн грн, борг скоротився до 33,3 млн грн.

У свою чергу ПрАТ “Квазар” наполягало на тому, що вимоги банку були повністю забезпечені заставним майном боржника, що є підставою для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство. Однак суд не погодився з такою оцінкою.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ПрАТ “Квазар” вказаний Вадим Любченко, а власником істотної участі - Сергій Берінгов. За даними ж НКЦПФР, на кінець ІІІ кварталу-2018 власником 66,91% акцій ПрАТ “Квазар” значилася канадська компанія KM Secure Corp.

У лютому 2018 року глава KM Core Євген Уткін заявляв журналістам, що ПрАТ "Квазар" “вже давно не має до мене [до Є. Уткіна, - ред.] жодного відношення” (цитата). “Але мої компанії знаходяться на тій величезній території (близько 24 га) за адресою Північно-Сирецька, 1-3”, - уточнював бізнесмен.

Коментарі
Додати коментар