До новин

Судові спори між Ощадбанком і "ТММ" тривають: угода про реструктуризацію не допомогла

12 квітня, 2019
Резонансні справи
Судові спори між Ощадбанком і "ТММ" тривають: угода про реструктуризацію не допомогла

Ощадбанк заявив, що Верховний Суд залишив без змін рішення суду апеляційної інстанції, яким були визнані вимоги до ПрАТ «ТММ Енергобуд» на суму майже 700 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу «Ощаду».

Як зазначається, ПрАТ “ТММ Енергобуд” у касаційній скарзі висловлювало позицію, що зобов’язання перед держбанком припинилися, з огляду на те, що банк як забезпечений кредитор звернув стягнення на предмет іпотеки у позасудовому порядку шляхом укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна від імені банку, що відповідно до ст. 36 Закону України «Про іпотеку» (в редакції, яка діяла на момент оскарження) мало наслідком недійсність будь-яких вимог щодо виконання основного зобов’язання.

“Верховний Суд залишив без змін постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 29.11.2018, в якій суд апеляційної інстанції висловив позицію, що банк реалізував право на звернення стягнення на предмет іпотеки саме на підставі рішення суду відповідно до ч. 3 ст. 33 Закону України «Про іпотеку», а тому правові підстави для застосування до спірних правовідносин наслідків, передбачених ч. 4 ст. 36 Закону України «Про іпотеку», відсутні”, - йдеться в повідомленні держбанку.

Нагадаємо, в березні Секретаріат фінансової реструктуризації повідомляв, що Ощадбанк реструктуризував за спецпроцедурою заборгованість ТОВ "Фірма "Т.М.М.". У переліку пов’язаних осіб боржника фігурувало в т.ч. ПрАТ «ТММ-Енергобуд».

Девелоперсько-будівельну групу ТММ пов’язують з Миколою Толмачовим.

Коментарі
Додати коментар