До новин

Deutsche Bank загрожує велетенський штраф за відмивання російських грошей

18 квітня, 2019
Резонансні справи
Deutsche Bank загрожує велетенський штраф за відмивання російських грошей

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank AG очікує штрафів, судових позовів та ймовірного переслідування вищого керівництва за його роль у схемі відмивання коштів російських клієнтів на суму до 20 мільярдів доларів.

Про це написало видання The Guardian з посиланням на внутрішній звіт банку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Банк визнає високий ризик того, що регулятори в США та Британії застосують «значні дисциплінарні заходи» проти нього. Deutsche Bank визнає також, що скандал завдав шкоди його «глобальному бренду» і, ймовірно, спричинить відтік клієнтів, втрату довіри інвесторів і зниження його ринкової вартості.

Deutsche Bank був втягнутий у велику схему з відмивання грошей, що отримала назву «глобальна пральня». Російський криміналітет зі зв’язками з Кремлем і ФСБ використовував схему між 2010 і 2014 роками для переміщення грошей у західну фінансову систему. Оборот коштів за цією схемою міг становити 80 млрд дол, вважають слідчі.

В січні 2017 року банк оштрафували в США на 425 млн дол за схему «дзеркальних угод» з російськими акціями. В результаті цих операцій в 2011-2015 роках з Росії були виведені близько 10 млрд дол. Британська влада оштрафувала банк у тій самій справі на 163 млн фунтів (213 млн дол).

Також Deutsche Bank може бути причетний до скандалу за участю Danske Bank, який звинувачують в обробці підозрілих транзакцій на мільярди доларів через естонський підрозділ.

Коментарі
Додати коментар