До новин

Екс-власник ФК "Металіст" не повернеться, поки не розблокують банкрутство клубу

18 квітня, 2019
Банкрутство підприємств
Екс-власник ФК "Металіст" не повернеться, поки не розблокують банкрутство клубу

Екс-власник футбольного клубу "Металіст" не повернеться до цього проекту, поки не буде розблоковано процедуру банкрутства ФК, щоб очистити його історію.

Про це Ігор Циганик, ведучий програми "Про футбол", повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Мatchday.

«На даному етапі державними органами та іншими силами, які мають владу, блокується рішення про банкрутство ФК "Металіст". Якби зараз відбулося банкрутство, яке дозволило б викупити базу і інше, але головне - емблему "Металіста", то я думаю, що Олександр Ярославський з задоволенням в цю історію увійшов би», - каже Циганик.

Журналіст зазначив, що зараз є люди, які намагаються використовувати заарештовані в процесі банкрутства ресурси, що належали ФК "Металіст", в своїх інтересах: "Арешт знімається, ресурси використовуються, завдяки чому заробляються якісь гроші. Тому процес банкрутства не може дійти до тієї точки, коли можна було б викупити активи "Металіста". Ярославському необхідний "Металіст". Не "Металіст 1925", не інша команда, яка там є. Йому потрібен "Металіст", тому що історія Олександра Ярославського пов'язана саме з "Металістом".

"Ярославський не має бажання заходити в ті проекти, які він вважає штучними. Є історія "Металіста", в якій багато успіху, як за часів радянського футболу, так і за часів України. Останні пов'язані з прізвищем Ярославського, і розмивати свою історію будь-якими іншими клубами він просто не хоче", - сказав ведучий "Про футбол" Ігор Циганик про можливе повернення Олександра Ярославського в футбол.

Раніше бізнесмен і екс-власник ФК "Металіст" заявив, що може досить швидко відновити базу харківського клубу і повернути його в лігу топових українських команд: "Потрібно продовжувати боротися. Вже відомо, що стадіон "Металіст" був переданий у власність Харківської обласної державної адміністрації. Важливо, що сьогодні на ці процеси можна впливати, у харків'ян є вся інфраструктура. Нам залишилося повернути бренд", - сказав Олександр Ярославський, відповідаючи на питання, чи можливе відродження харківського футбольного клубу.

Олександр Ярославський, український бізнесмен, президент і засновник групи DCH, займався розвитком і управлінням ФК "Металіст" на протязі семи років - з 2005 по 2012 рік: футбольні експерти та оглядачі відзначають, що розквіт "Металіста" був "зоряним часом" не тільки для харківського клубу, а й для українського футболу в цілому.

Завдяки підтримці Ярославського, ФК "Металіст" прославився на європейському континенті своїми яскравими виступами в Лізі Європи, а український футбольний чемпіонат отримав інтригу, став набагато яскравіше і більш насиченим, коли харківському клубу вдалося стати третьою силою в одноманітному протистоянні двох найпотужніших клубів країни - київського "Динамо" і донецького "Шахтаря". Ярославському вперше вдалося створити команду в українському чемпіонаті, яка була прямим конкурентом українських топових клубів в боротьбі за лідерський титул.

Коментарі
Додати коментар