До новин

В уряді розкритикували скасування націоналізації Приватбанку

19 квітня, 2019
Резонансні справи
В уряді розкритикували скасування націоналізації Приватбанку

Міністерство фінансів не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом колишнього співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського про скасування націоналізації банку і готується до подачі апеляційної скарги.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку за участю держави приймалося відповідно до норм чинного законодавства, було підтримано РНБО і урядом з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Забезпечення виконання всіма банками, які працюють в Україні, регулятивних вимог та вимог до капіталу є визначальним для забезпечення стійкості банківської системи і підтримки громадського довіри», - заявили в міністерстві.

Капітал Приватбанку «мав негативне значення» на момент націоналізації, тому саме держава стала гарантом виконання всіх зобов'язань перед клієнтами банку і збереження коштів громадян.

«Прийнявши вимушене рішення про націоналізацію і рекапіталізацію Приватбанку, держава вклала в цей банк 155,3 млрд гривень. Це був складний, але необхідний крок для забезпечення стабільності банківської системи та економіки в цілому», - заявили в Мінфіні.

Там кажуть, що рівень покриття зобов'язань високоліквідними активами дозволяє банку забезпечувати стабільний фінансовий стан, високу платіжну дисципліну і своєчасне виконання вимог перед клієнтами.

«Зараз наше завдання - захистити інвестиції держави, внесок кожного українця», - резюмували в Мінфіні.

Коментарі
Додати коментар