До новин

У Приватбанку заявили, що скасування його націоналізації призведе до кризи

02 травня, 2019
Резонансні справи
У Приватбанку заявили, що скасування його націоналізації призведе до кризи

Глава наглядової ради Приватбанку Егін Акчакоча розповів, чим може обернутися для країни скасування націоналізації фінустанови.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на його інтерв'ю для Радіо НВ.

"Фінансові кризи - це результат нестачі впевненості в системі. Перш за все, ми повинні відповісти на питання про те, хто відповідальний за підтримку цієї впевненості у фінансовій системі? Уряд, політична влада. Якщо вони не забезпечують впевненість, тоді все втрачено", - вважає він.

За його словами, "перешкоди, що з'являються перед Приватбанком, змінять напрямок руху держави на 180 градусів".

Коментуючи новий огляд Moody's, Акчакоча зазначив, що в такому випадку прогнози аналітиків агентства стануть реальністю швидше, ніж можна було очікувати.

"У фінансових термінах це просто знищить вашу монетарну політику, тому що вона стоїть на двох "ногах" - це процентна ставка і обмінний курс", - додав глава наглядової ради.

Раніше агентство Moody's заявило, що якщо обраний президент Володимир Зеленський втрутиться в питання націоналізації ПриватБанку на стороні його колишнього акціонера, кредитний рейтинг України може постраждати.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив два рішення на користь колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського. Зокрема суд скасував договір купівлі-продажу державою акцій банку і визнав незаконним рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб.

У свою чергу Печерський районний суд Києва прийняв рішення про розірвання договору особистого поручительства Коломойського по кредитах рефінансування Приватбанку.

НБУ має намір оскаржити рішення судів. Розгляд апеляційної скарги Нацбанку в Шостому апеляційному суді заплановано на 13 травня.

Коментарі
Додати коментар