До новин

Чиновники Мін’юсту і СЕТАМу опинилися під слідством через ймовірні махінації з нерухомістю

16 травня, 2019
Резонансні справи
Чиновники Мін’юсту і СЕТАМу опинилися під слідством через ймовірні махінації з нерухомістю

Поліція розслідує ймовірні зловживання при виконанні державними виконавцями виконавчого провадження по стягненню з фірми «Т.М.М.» приміщень у Києві на користь Укрсоцбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на дані Єдиного держреєстру судових рішень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016-2017 років службові особи ДП «СЕТАМ», діючи спільно з службовими особами своєї філії у м. Києві за попередньою змовою з іншими невстановленими особами, здійснюють привласнення, розтрату ввіреного майна шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Крім того, службові особи «Укрсоцбанку» діючи за попередньою змовою із службовими особами відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції, та ДП «СЕТАМ» зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам вчиняють дії, з метою привласнення нерухомого майна ТОВ «Т.М.М.» шляхом заниження його оцінки.

Слідство встановило, що у відділі примусового виконання рішень Департаменту ДВС Мін’юсту на виконанні знаходиться три виконавчих провадження.

Виконавчими документами передбачено стягнення майна, що належить фірмі «Т.М.М.»:

чотири нежитлові приміщення загальною площею майже 4 тис кв м на вул. Володимирська, 49-А,

8-кімнатна квартира площею 750 кв м на вул. Провіантська (Галі Тимофєєвої), 3,

нежилі приміщення загальною площею 3175 кв м на вул. Митрополита Андрія Шептицького (Луначарського), 4 (ТРЦ «Комод»).

За даними слідства, виконавчі дії вчинено з порушенням закону.

Відомо, що у 2018 році держвиконавець наклав арешт на вказане майно. Разом з тим під час опису майна не був присутній представник боржника, приміщення передані на відповідальне зберігання представнику стягувача. Крім того, опис деяких приміщень не здійснювався. У всіх постановах про опис та арешт майна не зазначено кількість кімнат (приміщень), їх площу та призначення, матеріали стін, кількість поверхів, тощо.

Також встановлено, що держвиконавець призначив експертів-оцінювачів, які склали звіти по оцінці приміщень у той же день. За даними слідства, один з оцінювачів безпосередній огляд майна не проводив. Крім того, оцінювачем було в два рази занижена вартість приміщень, вказують правоохоронці.

Наразі ініційовано процедуру аукціону на ДП «СЕТАМ» з метою реалізації цього майна, оскільки, за рахунок коштів, отриманих від його реалізації, пропонується задовольнити вимоги «Укрсоцбанку».

У грудні на вказані приміщення суд наклав арешт. У березні арешт приміщення площею 1138 кв м по вул. Володимирська, 49-А було скасовано.

Коментарі
Додати коментар