До новин

Іспанія надала політичний притулок екс-директору ледве не збанкрутілого ХТЗ

20 травня, 2019
Події
Іспанія надала політичний притулок екс-директору ледве не збанкрутілого ХТЗ

Екс-гендиректор Харківського тракторного заводу Владислав Губін, який у квітні 2018 року був заочно засуджений українським судом до 8 років позбавлення волі за розтрату понад 20 млн грн, отримав політичний притулок і дозвіл на постійне проживання в Іспанії.

Про це повідомив адвокат Хосе Луїс Нвумба Маньяна, який представляє інтереси Губіна в Іспанії, передає нформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, МВС Іспанії прийняло відповідне рішення на підставі рішення міжміністерської комісії у справах біженців при уряді Королівства Іспанії.

"Дане рішення іспанської влади, згідно Дублінської Регламенту ЄС, має юридичну силу і діє на всій території країн ЄС, а також Швейцарії, Великобританії, Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейну", - сказав адвокат.

Він зазначив що міжміністерська комісія, більше двох років розглядала дане питання, і прийшла до висновку про політичне переслідування Губіна в Україні в рамках кримінальної справи, яку, за висновком іспанської влади є сфабрикованою і не спрямованою на захист громадянина, суспільства і держави від кримінальних правопорушень.

"Комісія вважає, що повернення Губіна в Україну призведе до незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності і протиправному позбавленню волі", - додав захисник екс-гендиректора ХТЗ.

Повідомляється, що Губін підтвердив агентству факт отримання ним політичного притулку в Іспанії, і заявив, що звинувачення на свою адресу в Україні вважає брехливими і сфальсифікованими.

Відзначається, що наразі він проживає в Барселоні і, за його словами, повертатися в Україну найближчим часом не збирається.

"Сподіваюся, що з приходом до влади Володимира Зеленського припиниться правове беззаконня, і Україна стане демократичною державою, яка живе за законами, а не за поняттями", - додав Губін.

Нагадаємо, у травні 2017 року Харківський тракторний завод, що довгий час не працював, відновив випуск тракторної техніки в лютому 2017 року й вже випустив 300 тракторів.

Коментарі
Додати коментар