До новин

Приватбанк позивається до Коломойського в США

24 травня, 2019
Резонансні справи
Приватбанк позивається до Коломойського в США

Державний Приватбанк позивається у Канцелярському суді штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.

Про це йдеться на сайті суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Позов було подано 21 травня 2019 року, проте інформація про терміни його розгляду ще відсутня.

Як вказує Law360, серед відповідачів також вказаний другий найбільший екс-власник банку Геннадій Боголюбов і їх інвестиційні компанії, а звинувачення стосуються можливого відмивання мільярдів доларів через делаверські shell-компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість в США.

В позові також фігурують три "агенти" вказаної схеми - Мордехай Корф, Хаїм Шохет, Уріель Цві Лабер і близько двох десятків компаній, зареєстрованих в штаті Делавер (США).

У своїй заяві Приватбанк вказав на про мільярдні збитки, за його даними, відповідачі використовували кошти для скупки цінної нерухомості в Огайо і ще більш, ніж в дюжині штатів, в тому числі в Техасі, Флориді і Кентуккі.

Гроші пішли на придбання стратегічно важливих підприємств з виробництва сталі і феросплавів, розташованих в штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія та Кентуккі, а значні інвестиції в комерційну нерухомість були також зроблені в таких місцях, як Даллас і Клівленд.

Приватбанк звинувачує всіх причетних у несправедливому збагаченні (англійською - unjust enrichment), шахрайських переказах, цивільній змові тощо.

Приватбанк представляють в суді юристи з Abrams & Bayliss LLP і Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP.

Коментарі
Додати коментар