До новин

Столичне ТОВ банкрутить меткомбінат зі сфери інтересів Ахметова

10 червня, 2019
Банкрутство підприємств
Столичне ТОВ банкрутить меткомбінат зі сфери інтересів Ахметова

Госпсуд Дніпропетровської області 31 травня виніс ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Дніпровського металургійного комбінату (Кам'янське), який формально входить до складу корпорації Індустріальний союз Донбасу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на НВ.Бізнес.

Як повідомляє відділ корпоративних і майнових прав ДМК, підприємство хоч і належить ІСД, але з 2017 року входить в сферу інтересів Групи Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новінського. Це проявляється не тільки в зміні каналів поставки сировини і збуту готової продукції, а й низкою судових позовів щодо стягнення багатомільярдної заборгованості з меткомбінату на користь ТОВ Метінвест Холдинг і Дніпровського КХЗ (Кам'янське), який може купити Група Метінвест.

Ініціатором банкрутства стало ТОВ Технобудмонтаж Груп (Київ), якому меткомбінат винен лише 2,45 млн грн.

У реєстрі судових рішень можна знайти, що з меткомбінатом за великі суми судилися не тільки ТОВ Метінвест Холдинг і Дніпровський КХЗ, а й маловідомі ТОВ Таффи Плюс (Маріуполь) та ТОВ Оптимал Трейд (Київ).

Якщо київська компанія була постачальником сировини для ДМК, то маріупольська стала кредитором ДМК в результаті переуступки частини заборгованості Метінвестом.

За схожою схемою кредитором Дніпровського МК стала ще одна маріупольська компанія Зета Інвест. Обидві компанії належать громадянам України, які формально не пов'язані з Метінвестом.

Але керівником Таффи Плюс до квітня 2018 року був Валерій Валерійович Команов. Людина з таким же ім'ям вказана у річній декларації Команової Галини Петрівни з Маріуполя. Там сказано, що її чоловік в 2018 році отримував дохід, працюючи на Дніпровському МК і ММК ім. Ілліча (Маріуполь). Можна припустити, що частина формально незалежних кредиторів все ж пов'язані з Групою Метінвест. Більш детальну інформацію можна буде дізнатися вже в процедурі ліквідації/санації.

Коментарі
Додати коментар