До новин

Справа збанкрутілого “Краяну”: мера Одеси хочуть посадити на 12 років

27 червня, 2019
Резонансні справи
Справа збанкрутілого “Краяну”: мера Одеси хочуть посадити на 12 років

Прокурори просять суд ув'язнити мера Одеси Геннадія Труханова на 12 років в межах справи збанкрутілого заводу "Краян", його спільників на 7-11.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на активістів "Центру протидії корупції", які були присутні на суді.

Крім того, прокурори САП попросили Малиновський райсуд Одеси, який розглядає цю справу, конфіскувати 92 млн грн в дохід Одеської міськради, а будівлі заводу "Краян" повернути власнику.

Для заступника Труханова Павла Вугельмана прокурори просять 10 років в'язниці.

"Також прокурори просять заборонити їм займати посади в органах держвлади і конфіскацію майна", - кажуть активісти.

Також, за їхньою інформацією, сторона обвинувачення попросила по 10 років директору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектру, його заступнику Володимиру Родіонову та директору ТОВ "Девелопмент Еліт" (компанія, яка продала міськраді "Краян") Петру Загордієнку.

Оцінщиці "Краяну" Галині Богдановій прокурори САП просять 7 років ув’язнення із конфіскацією майна та забороною займати певні посади.

За даними ЦПК, Ігорю Кравченку, який придбав будівлі заводу "Краян" за 4,3 млн грн, прокурори САП просять 11 років ув’язнення.

Також прокурори попросили суд одразу після вироку взяти усіх під варту.

Як відомо, Спочатку мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачували у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю, але пізніше суму "вкраденого" зменшили у два рази.

Активісти "Центру протидії корупції" заявляли, що суд поспішно розглядає справу Труханова, нібито, щоб врятувати його від Антикорупційного суду.
Коментарі
Додати коментар