До новин

Арбітражний керуючий віддав дружині за безцінь майно підприємства, яке ліквідував

27 червня, 2019
Події
Арбітражний керуючий віддав дружині за безцінь майно підприємства, яке ліквідував

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до суду обвинувальний акт стосовно арбітражного керівника, підозрюваного у заволодінні майном підприємства (ч. 4 ст. 191 КК України).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, у 2007 р. обвинувачений проводив процедуру ліквідації одного з державних сільськогосподарських підприємств. Як встановило слідство, арбітражний керівник занизив реальну вартість нерухомого майна боржника. Так, адміністративну будівлю, він оцінив у 2 тис грн. Тоді як за висновками експертів, її реальна вартість складає 80 тис. грн.

За безцінь нерухомість придбала дружина обвинуваченого, та навіть ті 2 тис. грн., які вона мала сплатити за будівлю, на рахунки підприємства не надійшли.

Слід відзначити, що на розгляді Харківського районного суду області вже перебуває ще один обвинувальний акт стосовно арбітражного керівника. Чоловікові інкримінується вчинення злочину за аналогічною схемою ( ч. 5 ст. 191 КК України), а також службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Коментарі
Додати коментар