До новин

Суд призначив експертизи у справі про банкрутство фірми, яку пов’язують з Березкіними

04 липня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд призначив експертизи у справі про банкрутство фірми, яку пов’язують з Березкіними

Зокрема встановлюватимуть справжність підписів у низці документів, пов’язаних з передачею будівлі овочесховища ємністю 10 тисяч тон в Олександрівському районі від фірми-банкрута пов’язаному підприємству.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на kirovograd.net.

Експертизи має провести Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Відповідну ухвалу 3 липня виніс господарський суд області.

Раніше представник фірми, що здійснювала будівництво об’єкту, заявив в інтерв’ю, що обидві фірми – банкрут ПП «Галант-Україна» та ФГ «Агроекохолод», якому передали майно, пов’язані з сім’єю народного депутата Станіслава Березкіна. Засновником «Галант-Україна» був Олег Лисенко, співзасновниками «Агроекохолоду» – Олег Лисенко й Андрій Татарченко, зять нардепа.

Також було озвучене твердження про те, що не маючи майна і грошей внаслідок згаданих дій, «Галант-Україна» не розрахувалося з підрядниками та постачальниками на загальну суму 5 мільйонів гривень.

Суддя господарського суду області Наталя Коваленко своєю ухвалою задовольнила клопотання ліквідатора підприємства-банкрута про призначення судово-технічної та почеркознавчої експертизи акту прийому-передачі об’єкту та кількох інших документів. Вимоги обгрунтовані зокрема наявністю вже проведеного почеркознавчого дослідження, результати якого свідчать, що низка підписів у них могла бути підроблена. Тією ж ухвалою постановлено, що двоє з підписантів будуть викликані до суду.

Повний текст рішення буде оприлюднений днями, після того, як його отримають на руки представники сторін. Розгляд справи продовжать 17 липня.

Також 3 липня у господарському суді області мало пройти чергове засідання у справі за позовом державного Ощадбанку про стягнення 182,4 млн. доларів, 12,8 млн. євро та 1117,2 млн. гривень, відповідачі – ПАТ «Креатив» та ПрАТ «Креатив».

Нагадаємо, в листопаді минулого року парламент не дав згоди на притягнення Станіслава Березкіна до кримінальної відповідальності за поданням Генпрокуратури. В Національному антикорупційному бюро його вважають організатором злочинної схеми з привласнення 20 мільйонів доларів кредиту, отриманого ПрАТ “Креатив” з Ощадбанку наприкінці 2013 року.

Коментарі
Додати коментар