До новин

Коломойський - про бізнес в США: Були заводи, деякі є, деякі забрали, збанкрутували

05 липня, 2019
Банкрутство підприємств
Коломойський - про бізнес в США: Були заводи, деякі є, деякі забрали, збанкрутували

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що екс-глава НБУ Валерія Гонтарева посприяла тому, щоб у США про нього склалася негативна думка.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на його інтерв`ю журналу НВ.

Відповідаючи на питання журналіста, чому американські ЗМІ створюють Коломойському імідж «лиходія», при тому що олігарх активно інвестував в економіку США, Коломойський відповів: «Ми ж розуміємо, чому це. Це створила, в тому числі, і екс-глава НБУ Валерія Гонтарева».

Коломойський також розповів, що після націоналізації ПриватБанку він втратив у США металургійний завод.

«Були заводи. Деякі є, деякі забрали, збанкрутували. До речі, в тому числі, через Приватбанк. […] Кредитори. Була сталеплавильна компанія, яка збанкрутувала. Туди треба було вливати гроші, а я вже був обмежений можливостями з вливання, тому кредитори його забрали. Втрати склали $200 млн, інвестованих туди. Ви бачили таке відмивання грошей, щоб вклали $200 млн, а на виході отримали нуль?» — розповів Коломойський.

Він зазначив, що вартість компанії становила $400−500 млн. «З них $200 ми дали самі, я фінансував це придбання на свої власні кошти, не взяті в Приватбанку», — додав він.

Коментуючи інформацію про продаж своєї нерухомості в Клівленді в 2018 році, І. Коломойський зазначив, що “там немає ніякого розпродажу”.

"А в 2017-му не були продані [об’єкти нерухомості]? І в 2016-му? Купується, продається. Це білий прозорий бізнес. Коли туди давали гроші, я прямо казав: це мої гроші, які я заробив. Частина з них була від продажу активів [російській металургійній і гірничодобувній групи зі штаб-квартирою в Лондоні] Євразу свого часу, в 2008 році. З тих пір ми туди [в США] інвестуємо, але це ж не тільки нерухомість. Це мої особисті, власні кошти”, - підкреслив бізнесмен.

Коментарі
Додати коментар