До новин

Податківці нагадали арбітражним керуючим про сплату ПДФО

09 липня, 2019
Події
Податківці нагадали арбітражним керуючим про сплату ПДФО

Головне управління ДФС у м. Києві нагадала, що 31 липня 2019 року - останній день сплати фізичними особами податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначених в поданій ними в річній декларації про майновий стан і доходи.

Про це йдеться у повідомлені ДФС, пише Банкрутство & Ліквідація.

До 1 серпня 2019 року мають сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір приватні нотаріуси, адвокати, арбітражні керуючі та інші особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Реквізити рахунків для сплати податків та зборів платниками м. Києва розміщені на субсайті ГУ ДФС у м. Києві у рубриці «Бюджетні рахунки».

Як зазначає Головне управління ДФС у м. Києві, за несплату узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи у строк до 1 серпня року, що настає за звітним, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплатити податкового зобов’язання нараховується пеня.

Також податківці роз`яснили, як покарають підприємців за несвоєчасну сплату за себе ПДФО, констатує «Інтерактивна бухгалтерія».

Щокварталу (окрім IV) підприємець-загальносистемник розраховує авансові платежі з ПДФО. Сплатити їх потрібно до 20 числа місяця, наступного за кварталом.

Остаточний розрахунок ПДФО, підприємець здійснює самостійно на основі даних декларації про майновий стан і доходи (далі - декларація).

Суму сплачених авансових платежів підприємець на загальній системі має вказати в декларації.

Якщо підприємець не сплатив або несвоєчасно сплатив суму ПДФО, визначену ним в декларації, то до нього застосовують штрафні санкції. Також на суму зобов`язання (включаючи штрафні санкції) нарахують пеню (п.129.4 ПКУ).

А от штрафні санкції за несвоєчасну сплату авансових платежів з ПДФО до ФОП не застосовують. Адже остаточний розрахунок підприємець проводить самостійно на основі поданої декларації з урахуванням раніше сплачених сум.

Коментарі
Додати коментар