До новин

НБУ назвав строки надання банками планів капіталізації/реструктуризації

11 липня, 2019
Резонансні справи
НБУ назвав строки надання банками планів капіталізації/реструктуризації

Національний банк уточнив строки надсилання вимог до банків за результатами проведення оцінки стійкості у 2019 році, а також терміни надання та виконання ними програми капіталізації / реструктуризації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на інформацію регулятора.

Так, Нацбанк надсилатиме вимогу про складання програми капіталізації/ реструктуризації банкам, щодо яких оцінка стійкості у 2019 році проводилась із застосуванням як двох, так і трьох етапів, до 10 вересня 2019 року.

Банки, що отримали відповідну вимогу, подають до НБУ програму капіталізації/реструктуризації до 15 жовтня 2019 року.

Ті банки, оцінка стійкості яких у 2019 році проводилась в три етапи та за результатами якої НБУ визначив необхідний рівень нормативів достатності капіталу, мають виконати відповідні програми капіталізації/реструктуризації і забезпечити дотримання необхідного рівня нормативів достатності капіталу до 30 вересня 2020 року.

Для банків, оцінка стійкості яких у 2019 році проводилась у два етапи, змін у строках не передбачено. Вони мають виконати відповідні програми капіталізації/реструктуризації і забезпечити дотримання необхідного рівня нормативів достатності капіталу до кінця 2019 року.

Як зазначають у Нацбанку, зазначені зміни сприятимуть підготовці банками якіснішої програми капіталізації / реструктуризації, а також дотриманню ними необхідного рівня нормативу достатності капіталу.

Коментарі
Додати коментар