До новин

Страховий ринок України покращив позиції у світовому рейтингу

11 липня, 2019
Резонансні справи
Страховий ринок України покращив позиції у світовому рейтингу

За обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті в 2018 році страховий ринок України посів 60-е місце у світі (в 2017 році – 61-е). За темпами зростання, як і роком раніше, — у топ-10 найбільш динамічних ринків країн, що розвиваються.

Про це повідомив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов з посиланням на звіт міжнародного перестраховика Swiss Re, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

За його словами, поліпшення показників відбулося завдяки зростанню обсягу надання послуг у таких видах, як страхування життя — на 34,1%, страхування від нещасних випадків – на 32,5%, страхування туристів — на 31,9%, медичне страхування – на 21,3%, страхування майна — на 24%, автострахування — на 18,9%.

Крім того, Залєтов наголосив, що за останні чотири роки страхові компанії України здійснили населенню і підприємствам страхові виплати у розмірі понад 40,3 млрд грн. З них більше 10% відшкодовано завдяки співпраці з провідними іноземними перестраховиками та перестраховими брокерами з країн-членів ОЕСР (переважно з Швейцарії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Австрії, США, Франції та інших).

Розширення страхового бізнесу створює робочі місця, активізує впровадження інновацій, стимулює стійкість економіки і пом'якшує наслідки глобальних ризиків, зазначає Залєтов.

Коментарі
Додати коментар