До новин

Крюківський вагонзавод скаржиться, що "Укрзалізниця" веде його до банкрутства

15 липня, 2019
Банкрутство підприємств
Крюківський вагонзавод скаржиться, що "Укрзалізниця" веде його до банкрутства

Господарський суд Києва відкрив справу за позовом Крюківського вагонобудівного заводу проти "Укрзалізниці" про стягнення коштів на загальну суму близько 1,4 мільярда гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу заводу.

КВБЗ підкреслює, що "Укрзалізниця" порушила чотири договори на поставку 54 пасажирських вагонів, не розрахувалася за 11 пасажирських вагонів, отриманих в грудні 2018 і січні 2019 року, та не сплатила авансові платежі за договорами.

Крім цього, як заявляють на заводі, УЗ не приймає уже готові вагони у відповідності до укладених договорів: два вагони міжнародного класу габариту RIC, 20 купейних спальних вагонів типу СВ та 21 купейного спального вагона.

"Договорами передбачалася передоплата у розмірі 30%. Оплата решти вартості - протягом 30 днів з дати поставки. Умови для Укрзалізниці ідеальні. Виконавець - КВБЗ - вкладає у продукцію 70% власних коштів", - пояснюють  на заводі.

"Але державне підприємство не з’являється для отримання замовленого ним товару та не сплачує його вартість. Тому зараз пасажирські вагони стоять на заводі, що називається, під парканом. А пасажири їздять у напіврозвалених вагонах", - йдеться у повідомленні.

На КВБЗ стверджують, що "Укрзалізниця" своїми діями веде завод до банкрутства.

АТ "Укрзалізниця", у свою чергу, заявила, що Крюківський вагонобудівний завод "маніпулює фактами" та порадила усунути "конструктивні недоліки", які, за словами компанії, були виявлені у ході експлуатації поїздів виробництва КВБЗ.

https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/498191/

"Скільки Укрзалізниця має купити пасажирських вагонів - визначає річний фінансовий план компанії, а не Крюківський вагонобудівний завод", - підкреслили у компанії.

В УЗ підтверджують, що уклали з заводом угоду на купівлю 54 пасажирських вагонів, але згодом Кабмін затвердив фінансовий план компанії, яким передбачається закупівля лише 20 вагонів - 10 у цьому році та 10 у наступному.

"Укрзалізниця вже внесла заводу авансовий платіж за 5 пасажирських вагонів, з яких поставлено 3.

Щодо 2 вагонів класу РІЦ, то компанія очікує від заводу-виробника надання ним повного пакету документів, який би підтвердив відповідність цих вагонів вимогам курсування в міждержавному сполученні, де ширина колії 1435 мм", - йдеться у повідомленні.

В УЗ закликали Крюківський завод "не маніпулювати фактами, а вдосконалювати якість рухомого складу та усунути конструктивні недоліки, які були виявлені в ході експлуатації швидкісних поїздів виробництва КВБЗ".

Коментарі
Додати коментар