До новин

Рекрут очолила Фонд гарантування замість Ворушиліна

17 липня, 2019
Події
Рекрут очолила Фонд гарантування замість Ворушиліна

Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб призначила директором-розпорядником ФГВФО Світлану Рекрут замість Костянтина Ворушиліна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт фонду.

"16 липня 2019 року адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у зв’язку із наближенням до кінця п’ятирічного строку, визначеного Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», задовольнила заяву про звільнення за власним бажанням 17 липня 2019 року директора - розпорядника ФГВФО Ворушиліна Костянтина Миколайовича. Також своїм рішенням адміністративна рада з 18 липня 2019 року призначила директором-розпорядником ФГВФО Рекрут Світлану Валеріївну", - йдеться в повідомленні.

Ворушилін подякував колегам за співпрацю.

«Це були роки викликів, з якими до того не стикалися ні Фонд, ні банківська система загалом, і які вимагали постійного пошуку нових рішень. Все, що зараз уже здається звичною практикою, всі найкращі напрацювання сформувались з ідей, спроб, постійного вдосконалення і професійної відданості кожного члена нашої команди», - наголосив він.

Нова очільниця установи заявила, що перед командою фонду стоять великі завдання. Зокрема, продовження виконання зобов’язань перед кредиторами банків і державою.

«Оскільки залишок боргу перед Міністерством фінансів на цей час перевищує 49 млрд грн у вигляді векселів та ще понад 67 млрд грн за відсотками, надважливим завданням, над яким Фонд працюватиме найближчим часом, є реструктуризація відсотків за цими кредитами. Це дозволить розпочати дискусію про підвищення гарантованої суми», - заявила Рекрут.

Стосовно власників банків, які прагнуть розрахуватись за завдані збитки, Рекрут зазначила, що то Фонд має на меті співпрацювати з парламентом нового скликання щодо створення необхідного інструментарію для можливості погашення цих вимог.

Серед інших важливих планів Фонду, на яких наголосила нова голова ФГВФО, – наближення до стандартів ЄС. Зокрема, запровадження системи раннього втручання, що дозволить превентивно визначати ризики для банків і вирішувати проблему неплатоспроможності не за рахунок їх вкладників, а за рахунок власників.

Нагадаємо, що Світлана Рекрут до призначення обіймала посаду заступниці директора-розпорядника фонду.

Коментарі
Додати коментар