До новин

Зустріч робочої групи Координаційної ради зі створення єдиної СРО: ухвалені два рішення

18 липня, 2019
Події
Зустріч робочої групи Координаційної ради зі створення єдиної СРО: ухвалені два рішення

Вчора у Києві відбулася зустріч робочої групи Координаційної ради зі створення єдиної СРО в офісі проекту ЄС «Право-Justice».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На збори приїхали більше 60 осіб, більшість з яких саме представники професії - арбітражні керуючі України. Крім того, зібрання відвідали запрошені експерти ринку та міжнародні консультанти.  У залі проекту ЄС «Право-Justice» не було де яблуку впасти – довелось доставляти стільці, люди стояли в проходах.

«Останнім часом ми постійно чули заяви, що ви не зможете консолідувати ринок, ви не зможете зібрати арбітражних керуючих, ви обов’язково всі посваритесь та інше. Факт сьогоднішнього зібрання говорить про зворотне:  нас сюди ніхто не заганяв, приїхали всі хто хотів – двері викриті для всіх бажаючих, й ми створили максимально демократичний рух. Це дуже важливо», - наголосив під час зборів голова Комітету з банкрутства Асоціації адвокатів України Сергій Боярчуков.

Загальним голосуванням модератором заходу обрали Олену Волянську, партнера Юридичної групи LCF.

Першим пунктом порядку денного, запропонованого на розгляд робочої групи, стало питання про порядку проведення та скликання з’їзду арбітражних керуючих України.  Обговорення його було бурхливим та тривало майже півтори години. Своє бачення щодо цієї теми висловили більше 20 людей. 

У результаті професійна спільнота сформувала три головні пропозиції, за які в подальшому й проголосувала. А саме:

  1. Запропонувати Мін'юсту затвердити, щоб на установчому з’їзді арбітражних керуючих для створення єдиної СРО могли бути присутніми кожен з арбітражних керуючих України, й рішення приймалися без застосування кворуму.
  2. З’їзд має формуватися по представницькому принципу с делегатами від кожного регіону та відповідним кворумом голосів. 
  3. Запровадити «змішану» форму з’їзду: фізичне проведення зібрання арбітражних керуючих, але додатково ввести електронне голосування, для тих хто не зміг приїхати на захід особисто.

«Професійна спільнота своєю абсолютною більшістю ухвалила рішення про те, що вони хочуть особисто бути присутніми на з’їзді, який організує Мін'юст. Кворум для цього з’їзду не обов’язковий – це прибере зайві обмеження для прийняття рішень на самому заході», -резюмувала результати голосування модератор зібрання Олена Волянська.

Також робоча група вирішила, що керівники проекту ЄС «Право-Justice» прокоментують цю ініціативу та Координаційна рада направить її в Мін'юст, як рішення професійної спільноти.

«Будемо сподіватися, що це рішення буде враховано Міністерством юстиції при розробці порядку проведення з’їзду арбітражних керуючих», - підкреслила Олена Волянська.

Другим рішенням, яке було прийнято під час зборів робочої групи Координаційної ради зі створення єдиної СРО, стало питання написання статуту майбутньої саморегулівної організації, який потім запропонувати на розгляд майбутньому з’їзду.

Юліан Хорунжий, старший партнер юридичної компанії Ario Law Firm, підтвердив свою готовність оформити ухвалене рішення самоорганзованої спільноти арбітражних керуючих в документ - проект Статуту.

Наразі більшістю було прийнято рішення, що кожен охочий у строк до 31 липня може запропонувати свій варіант Статуту майбутньої об’єднаної СРО арбітражних керуючих та надати його до оргкомітету Координаційної ради.  В подальшому всі пропозиції будуть розглянуті на черговому зібрані робочої групи та буде обраний документ, який візьмуть за основу майбутнього проекту Статуту  єдиної СРО арбітражних керуючих.

Коментарі
Додати коментар