До новин

Суд Лондона починає розгляд апеляційної скарги Приватбанку проти екс-власників

23 липня, 2019
Резонансні справи
Суд Лондона починає розгляд апеляційної скарги Приватбанку проти екс-власників

22 липня Апеляційний суд Лондона починає розгляд скарги Приватбанку на рішення суду першої інстанції, яким визнали справу банку проти його колишніх власників Коломойського і Боголюбова такою, яка не є у юрисдикції цього суду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на НВ Бізнес.

Відповідну апеляцію направили в суд 21 грудня 2018 року.

У Приватбанку розповіли виданню, що керівництво ініціювало судовий процес після проведення внутрішнього розслідування широкомасштабних шахрайських схем, які використовували упродовж останніх 10 років.

"Судовий процес у Лондоні стосується однієї зі згаданих схем - незаконного привласнення 1,9 мільярда доларів за допомогою шести компаній (три зареєстровано у Великобританії, і три - на Британських Віргінських островах).

Банк прагне повернути ці кошти в повному обсязі, включно з відсотками, що нараховуються за ставкою приблизно півмільйона доларів на день", - заявили в банку.

Зазначається, що стаоном на грудень 2018 року загальна сума позовів, включно з відсотками, наближається до 3 мільярдів доларів.

"Ця судова справа є незалежною від тих справ, які розглядають в Україні", - пояснили у Приватбанку.

Слухання в Апеляційному суді Лондона проходитиме у відкритому режимі приблизно 5 днів. Рішення суд оголосить у кінці вересня - на початку жовтня.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Приватбанк подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. та ZAO Ukrtransitservice Ltd, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Коментарі
Додати коментар