До новин

Суд визнав банкрутом "Амстор", в якого мільярдні борги перед Укрексімбанком і ПУМБ

30 липня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд визнав банкрутом "Амстор", в якого мільярдні борги перед Укрексімбанком і ПУМБ

Госпсуд Дніпропетровської області 23 липня визнав банкрутом ТОВ “Амстор” та відкрив ліквідаційну процедуру строком на 1 рік.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

13 лютого Центральний апеляційний госпсуд затвердив реєстр вимог кредиторів компанії, включивши в нього в т.ч. вимоги Укрексімбанку (124,6 млн грн - четверта черга); ПУМБ (91,7 млн грн - четверта черга; 28,8 млн грн - шоста черга); ТОВ "Фінансова компанія "Авуар-Сервіс" (827,3 млн грн - четверта черга; 91,4 млн грн - шоста черга).

Окремо суд апеляційної інстанції вніс до реєстру вимог кредиторів ТОВ "Амстор" такі вимоги, які забезпечені заставою майна боржника: Укрексімбанку - 1,52 млрд грн; ПУМБ - 1,74 млрд грн; ТОВ "Фінансова компанія "Авуар-Сервіс" - 106,9 млн грн.

Як повідомлялося, 21 травня Госпсуд Дніпропетровської області в рамках справи №904/10293/17 визнав банкрутом ТОВ “Амстор-Інвест” та відкрив ліквідаційну процедуру строком на рік.

У квітні в рамках цієї справи суд вніс зміни в реєстр вимог кредиторів боржника, визнавши вимоги Укрексімбанку на 1,15 млрд грн як такі, що забезпечені заставою (іпотекою).

"Смарт-Холдинг" Вадима Новинського позиціонує свою «Амстор Рітейл Груп» як компанію з управління комерційною нерухомістю, яка виступає оператором 14 торгових центрів (ТЦ), що функціонують у 8 містах центральної та східної України. Як зазначається, загальна площа ТЦ – понад 190 тис. кв. м., і група співпрацює з такими мережами, як «Золотий Вік», «Лотос», Kari, «Брокард», «Сільпо», Comfy. “Компанія планує повернути контроль над 11 торговими центрами в Донецькій області після врегулювання конфлікту на Сході України”, - йдеться на сайті “Смарт-Холдингу”.

Як повідомлялося, В. Новинський зайшов в «Амстор» у 2009 році на фоні переобтяженості мережі боргами.

На початку 2015 року між «Смарт-Холдингом» та одним з міноритаріїв «Амстора» В. Вагоровським (керував мережею, контролюючи близько 15% акцій) відбувся корпоративний конфлікт. Сторони звинувачували одна одну в рейдерстві та інших злочинах.

У квітні 2015 року в «Смарт-Холдингу» зазначали, що борг мережі «Амстор» перед банками на той час складав близько 160 млн дол, перед постачальниками – близько 300-350 млн грн.

Коментарі
Додати коментар