До новин

Хмельницькому облавтодору загрожує банкрутство, він просить допомоги в облради

05 серпня, 2019
Банкрутство підприємств
Хмельницькому облавтодору загрожує банкрутство, він просить допомоги в облради

ДП «Хмельницький облавтодор» загрожує банкрутство, про що представники трудового колективу повідомили керівництву обласної ради.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Голос України».

Очільник підприємства Анатолій Дячук та його колеги порушили перед головою обласної ради Михайлом Загородним болюче для них питання — облавтодор може вимушено зупинити свою діяльність.

Як зазначили учасники зустрічі, причиною виникнення конфліктної ситуації стали вимоги, які до підприємства висунула Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області щодо участі в тендерах.

На думку керівників облавтодору, колектив не спроможний брати участь у тендерах на обслуговування доріг загальнодержавного значення, оскільки не зможе забезпечити виконання договорів, передбачених тендерною документацією на замовлення робіт. Ці вимоги призведуть до того, що учасники тендерних закупівель стануть банкрутами.

За словами учасників зустрічі, колектив вже стоїть під загрозою виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, а відтак і суттєвим скороченням працівників. Щоб не допустити цього, шляховики хочуть скликати позачергову конференцію трудового колективу, щоб обговорити стан справ і запропонувати заходи щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів трудового колективу.

Під час зустрічі голова обласної ради Михайло Загородний зазначив, що для Хмельниччини важлива діяльність підприємства з будівництва та ремонту доріг, особливо що стосується експлуатаційного утримання доріг державного значення. Тож обласна влада підтримуватиме інтереси трудового колективу. Відповідні листи з проханням розібратись у ситуації будуть направлені до правоохоронних та контролюючих органів. Розглядатимуть цю проблему і на черговій сесії обласної ради.

Коментарі
Додати коментар