До новин

У відомій компанії Harland and Wolff запустили процедуру банкрутства

07 серпня, 2019
Банкрутство підприємств
У відомій компанії Harland and Wolff запустили процедуру банкрутства

У північноірландській компанії Harland and Wolff вводиться тимчасова адміністрація через важке фінансове становище.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Reuters.

Норвезька компанія Dolphin Drilling, якій належить верф, в червні оголосила про банкрутство. Знайти покупця для Harland and Wolff їй не вдалося.

Harland and Wolff була створена в 1861 році. У 1909-1911 роках компанія побудувала лайнер Титанік, що затонув в 1912 році під час свого першого рейсу, що привело до загибелі півтори тисячі чоловік.

За часів Другої світової війни в Harland and Wolff працювало більше 30 тис. людей. Більше п'ятдесяти років компанія знаходиться в занепаді. Зараз там працює всього 130 людей.

Деякі політики закликали націоналізувати підприємство, яке знаходилося в держвласності в 1975-1989 роках, але в британському уряді заявили, що доля верфі є комерційним питанням.

Співробітники Harland and Wolff, які бояться втратити робочі місця, заявили, що не пустять на підприємство тимчасову адміністрацію. Минулого тижня вони замкнулися на території і по черзі чергують в головних будівлях.

Агентство відзначає, що верф можуть і не закрити, оскільки більша частина землі, на якій вона розташована, взята підприємством в довгострокову оренду. Частина території була продана. Там зараз знаходиться музей, присвячений Титаніку. Нещодавно в приміщенні, в якому спроектували лайнер, відкрився чотиризірковий готель.

Коментарі
Додати коментар