До новин

ВС дозволив розгляд позову Фонду гарантування до екс-топів "Київської Русі" на 1,67 млрд грн

13 серпня, 2019
Резонансні справи
ВС дозволив розгляд позову Фонду гарантування до екс-топів "Київської Русі" на 1,67 млрд грн

Верховний Суд 25 липня відмовився задовольнити касаційну скаргу екс-глави правління й акціонера банку “Київська Русь” Віктора Братко та залишив без змін постанову Північного апеляційного госпсуду, якою на розгляд Госпсуду Києва було передано справу за позовом Фонду гарантування до В. Братко та інших посадовців банку “Київська Русь” про стягнення 1,67 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Госпсуд м. Києва ухвалою від 28.11.2018 повернув для Фонду гарантування його позовну заяву в цій справі - з посиланням на те, що позов від імені банку "Київська Русь" був підписаний неуповноваженою особою (представником ФГВФО, а не ліквідатором банку).

Північний апеляційний госпсуд своєю постановою від 21.02.2019 скасував ухвалу суду першої інстанції, вказавши, що суд першої інстанції дійшов помилкового висновку щодо відсутності повноважень Фонду на звернення з даним позовом до суду.

Верховний Суд погодився з висновком суду апеляційної інстанції.

Як повідомлялося, 08.04.2019 Верховний Суд відмовився відкривати касаційне провадження за касаційною скаргою Фонду гарантування на рішення судів нижчих інстанцій в справі №910/16336/18, якими Фонду було повернуто його позов до частини колишніх акціонерів і топ-менеджерів банку “Надра” про відшкодування шкоди в розмірі 10 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар