До новин

Фіскальна служба встановила, що керівники Авант-Банку довели його до банкрутства

16 серпня, 2019
Банкрутство підприємств
Фіскальна служба встановила, що керівники Авант-Банку довели його до банкрутства

Слідчі ДФС розслідують кримінальне провадження, у рамках якого було встановлено, що голова та члени правління, наглядової ради ПАТ «Авант-Банк» та інші особи, вчинили доведення банку до неплатоспроможності, що завдало великої матеріальної шкоди в сумі 862,9 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу Дніпровського райсуду Києва від 6 серпня 2019 року.

Як зазначається, згідно із заявою ліквідатора “Авант-Банку”, фінустанові було завдано шкоди внаслідок доведення до банкрутства ТОВ «Аміс Креатив», ТОВ «Спортком Україна», ТОВ «Бізнескредитінвест», ТОВ «Торгівельний єдиний ресурс КС», ТОВ «Будпромтех-1».

Нагадаємо, НБУ відніс «Авант-Банк» до категорії неплатоспроможних у січні-2016, а в лютому – відправив його на ліквідацію.

За даними Фонду гарантування, на 01.07.2019 вкладникам «Авант-Банку» в межах гарантійної суми були виплачені компенсації на 525,7 млн грн (93,4% запланованих виплат).

За даними НБУ, на 01.01.2016 власником 100% акцій «Авант-Банку» було ТОВ "Стабіл Холдинг", а бенефіціарами – 11 громадян Сейшельських островів та Белізу.

ЗМІ пов’язували "Авант-Банк", зокрема, з екс-генпрокурором Віталієм Яремою, однак у банку цю інформацію спростовували.

Фонд гарантування вкладів заявляв про спробу виведення активів з Дельта Банку на користь «Авант-Банку» шляхом операцій із забезпечення вимог на суму 0,5 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар