До новин

За заявою ліквідатора банку "Хрещатик" поліція розслідує сумнівні операції з цінними паперами

16 серпня, 2019
Резонансні справи
За заявою ліквідатора банку "Хрещатик" поліція розслідує сумнівні операції з цінними паперами

Київська поліція проводить досудове розслідування за заявою ліквідатора банку “Хрещатик” щодо заволодіння шляхом зловживання службовим становищем пов`язаними з банком особами грошовими коштами товариства в сумі 156,3 млн грн шляхом їх перерахування на користь третіх осіб під виглядом придбання цінних паперів за завідомо завищеними цінами, що завдало банківській установі матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу Шевченківського райсуду Києва від 11 липня 2019 року.

Як зазначається, службові особи банку “Хрещатик” в 2013-2015 роках перерахували грошові кошти - “з метою протиправного заволодіння ними на банківські рахунки” - ряду підприємств, що мають ознаки фіктивності, а саме ТОВ «Харвестагро» в сумі 132 млн грн, ТОВ «Оілагроінвест» - 132 млн грн, ТОВ «Квазар-Інвест-Капітал» - 120 млн грн як сплати за облігації вказаних емітентів.

За оцінками ж Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України щодо вартості облігацій емітентів на момент укладення договорів на їх придбання, розмір сплачених банком “Хрещатик” коштів за облігації ТОВ «Оілагроінвест» “необґрунтовано завищений на суму 49 066 600,00 гривень; за облігації ТОВ «Харвестагро» - на суму 49 035 800,00 гривень; та ТОВ «Квазар-Інвест-Капітал» - на суму 58 184 000,00 гривень”.

“На підтвердження цього рішення проведено експертне економічне дослідження, за результатом якого Полтавським відділенням Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. Проф. М.С. Бокаріуса складено Висновок №1618 від 06.10.2017 року, яким підтверджено суму збитків у вигляді втрати активів в розмірі 156 286 400,00 гривень, що завдані ПАТ «КБ «Хрещатик» в результаті вчинення вказаних операцій”, - йдеться в судових матеріалах з посиланням на дані ліквідатора банку “Хрещатик”.

Раніше ФГВФО заявляв про сумнівні операції в банку “Хрещатик” на 6,9 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар