До новин

Суд закрив справу про банкрутство Центренерго

21 серпня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд закрив справу про банкрутство Центренерго

Госпсуд Києва ухвалив рішення припинити провадження у справі про банкрутство ПАТ «Центренерго», задовольнивши клопотання Фонду державного майна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву глави ФДМУ Віталія Трубарова.

«Справу про банкрутство - закрито», - написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Він висловив надію, що незабаром також буде знято забезпечення за позовом ТОВ «Укрдонінвест» Віталія Кропачева, яким ФДМ заборонено здійснювати будь-які дії щодо приватизації «Центренерго».

«Центренерго» підлягає приватизації і Фонд робить все для його успішного продажу «, - зазначив Трубаров.

У той же час рішення може бути оскаржене в апеляції.

Як повідомлялося, провадження у справі про визнання «Центренерго» банкрутом було порушено ще в 2004 році. У судових матеріалах 2015 року загальна сума вимог «Ровенькиантрацит» оцінювалася в 42,88 млн грн. За даними комітету кредиторів генкомпанії, на травень 2019 року частка вугільної компанії становила 31% конкурсних вимог в рамках процедури банкрутства.

ФДМ в жовтні 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ «Центренерго» за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Продаж була призначена на 13 грудня 2018 року. Конкурс повинен був відбутися при наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Після оголошення конкурсу спочатку про намір брати участь у ньому заявили шість компаній, з яких документи з фінансовою гарантією, згідно з наявними у агентства даними, подали тільки ТОВ «Укрдонінвест» (Київ), бенефіціаром якого виступає Віталій Карпачова, і білоруське унітарне підприємство «Нафтобітумний завод», що належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдерові «Інтерсервіс». Обидва зазначених претендента не були допущені до участі і конкурс був визнаний таким.

У червні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва наклав в забезпечення позову ТОВ «Укрдонінвест» заборони здійснювати будь-які дії щодо приватизації «Центренерго».

«Центренерго» експлуатує 23 блоку (18 - пиловугільні і 5 - газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

Коментарі
Додати коментар