До новин

ДФС відкрила справу проти хімзаводу Фірташа за ухиляння від сплати 56 мільйонів податків

23 серпня, 2019
Резонансні справи
ДФС відкрила справу проти хімзаводу Фірташа за ухиляння від сплати 56 мільйонів податків

Державна фіскальна служба розслідує кримінальне провадження щодо службових осіб ПАТ "Рівнеазот" (належить Ostchem Дмитра Фірташа) щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це свідчить постанова Шевченківського райсуду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Підставою для проведення розслідування став акт про результати перевірки підприємства у травні 2017 року щодо імпорту природного газу у 2013 році та експорту міндобрив на користь NFTrading AG (Швейцарія)  у 2013-2014 роках.

У ДФС вважають, що службові особи "Рівнеазоту" при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності занизили податок на прибуток в сумі 56,4 млн грн.

Зазначається, що "Рівнеазот", HF Trading AG, Ostchem Holding Limited є пов'язаними особами.

У постанові суду йдеться, що аналіз контрактів Ostchem і "Газпрому" на поставку газу показав відсутність будь-яких чинників, які могли б вплинути на збільшення вартості газу в 2013-му.

У результаті ДФС прийшла до висновку, що Ostchem навмисне занижував доходи для ухилення від сплати податків. За 2013-2014 рр. сума заниження склала 56,4 млн грн.

Нагадаємо, що Верховний Суд поновив арешт усього рухомого та нерухомого майна підприємства "Рівнеазот".

Коментарі
Додати коментар