До новин

Суд оголосив банкрутом польський меткомбінат, що входить в ІСД

09 вересня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд оголосив банкрутом польський меткомбінат, що входить в ІСД

Районний суд польського міста Ченстохова оголосив банкрутом металургійний комбінат Huta Stali Czestochowa (Польща), мажоритарним власником якого є ISD Polska, структура корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), і очікує заявки від компаній на оренду виробничих потужностей даного підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється на сайті підприємства, таке рішення прийняв суд 4 вересня поточного року.

При цьому уточнюється, що Комерційний департамент оголосив про банкрутство ISD Huta Czestochowa, відхиливши заявки на продаж компанії, подані Sunningwell International Polska і Corween Investmetns - дочірньою компанією Liberty House Group. Нинішній тимчасовий судовий контролер Мечислав Радецький був призначений керуючим.

"Суд відхилив клопотання про затвердження умов продажу, подане Corween Investments Sp. Z OO зі своїм зареєстрованим офісом у Варшаві (діючий як частина групи Liberty) відповідно до статті 20 (1) у зв'язку з статтею 56a (1) Закону про банкрутство - заявник не має законної сили подати заяву, оскільки він не є кредитором боржника (не було знайдено чинного договору про відступлення дебіторської заборгованості). Суд також відхилив клопотання боржника про затвердження умов продажу Sunningwell International Polska Sp. Z OO зі своїм зареєстрованим офісом у Варшаві відповідно до статті 56с (1) Закону про банкрутство (було встановлено, що в ході процедури банкрутства при ліквідації на загальних принципах і з урахуванням його витрат - може бути отримана більш висока ціна)", - констатує рішення суду.

Рішення починає діяти і підлягає виконанню з моменту оприлюднення рішення.

При цьому уточнюється, що рішення суду не є остаточним.

Також повідомляється, що суддя зобов'язав керуючого негайно вжити заходів для поновлення оцінки збанкрутілого підприємства і підготовки до його продажу, включно з наданням всім зацікавленим особам пропозиції про покупку підприємства.

"Суддя зобов'язав судового керуючого вжити негайних заходів щодо оренди підприємства боржника особою, яка дасть реальну гарантію негайного забезпечення працевлаштування працівників і запуску виробництва", - йдеться в інформації.

При цьому нагадується, що дотепер було подано дві пропозиції з оренди підприємства разом із працевлаштуванням співробітників і негайним початком виробництва.

Суддя призначив на 9 вересня 2019 року о 10.00 заслухати потенційних орендарів для представлення детальної пропозиції про оренду підприємства боржника, проект якого повинен бути представлений до 6 вересня 2019 року довірчому керуючому.

В ISD Huta Czestochowa нині працюють 1188 чоловік.

Як повідомлялося, одним із потенційних покупців Huta Czestochowa була китайська компанія Sunningwell International Polska, яка запропонувала за підприємство 240 млн злотих (близько $ 60 млн). Водночас є ще кілька компаній, які також цікавляться меткомбінатом.

Пізніше голова правління ISD Polska Костянтин Литвинов повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що розглядає групу "Метінвест" як найбільш прийнятний і перспективний варіант для металургійного комбінату Huta Stali Czestochowa, що знаходиться в процесі банкрутства. "Вони давно цікавилися підприємством, були у нас, проводили дью-диліжанс, тому вони мають повне уявлення про ситуацію", - констатував співрозмовник агентства.

На його думку, для "Метінвесту" придбання польського меткомбінату є логічним продовженням ланцюжка з випуску металургійної продукції, яка може реалізовуватися на європейському ринку.

ІСД підписала договір купівлі-продажу меткомбінату Huta Czestochowa на початку липня 2005 року.

Корпорація "ІСД" заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат на НКТ, над яким втрачений контроль з кінця 2017 року, а також ДМК, меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина) і ISD-Huta Czestochowa (Польща).

Коментарі
Додати коментар