До новин

Суд визнав банкрутом "Інтерлізінвест"

11 вересня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд визнав банкрутом "Інтерлізінвест"

Госпсуд Запорізької області 30 серпня визнав банкрутом ТОВ “Інтерлізінвест” та відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на постанову суду.

Згідно з судовими матеріалами, провадження в справі про банкрутство компанії було порушене в травні-2018 за ініціативою ЄБРР (обсяг визнаних вимог до боржника - 1,16 млрд грн, четверта черга).

Нагадаємо, в 2017 році ЄБРР заявляв, що екс-власники компанії "Інтерлізінвест", яка раніше володіла парком з 2,4 тис вантажних вагонів та які згодом банк відсудив за договором застави, ведуть боротьбу за контроль над компанією і цим парком вагонів.

Як констатували в ЄБРР, у 2011 році банк надав кредит у розмірі $90 млн приватному вагонному оператору - компанії "Інтерлізінвест", найбільшим власником якої в той час виступав почесний президент "Інтер Кар Груп", а пізніше міністр оборони (2013-14 рр.) Павло Лебедєв.

Як зазначав банк, "Інтерлізінвест" не виконав свої боргові зобов`язання, і "одночасно з настанням дефолту по кредиту у вересні 2014 року компанія "Інтерлізінвест" піддалася рейдерській атаці з боку компанії "Веста Сервісез Лтд".

Після цього банк отримав судові рішення (у т.ч. Верховного Суду) про звернення стягнення на забезпечення (заставні вагони)і в грудні 2016 року Державна виконавча служба “офіційно передала ЄБРР право власності на 2387 вагонів".

ЄБРР створив спеціальну українську компанію ТОВ "КРЕА I ЮЕЙ" ("КРЕА"), яка мала володіти і розпоряджатися вагонами за дорученням і від імені ЄБРР. При цьому, з огляду на відсутність у банку відповідного досвіду, для управління вагонним парком було залучено українського приватного вагонного оператора - ТОВ "Спецвагон Транслізинг".

На фоні цього в компанії "Інтерлізінвест" заявляли, що в жовтні 2014 року вона зазнала рейдерського захоплення зі зміною власника.

Наразі в держреєстрі засновниками ТОВ "Інтерлізінвест" вказані ТОВ "КУА "Парангон" та "Інтерлізінвест Юкрейн Б.В." (Нідерланди).

Коментарі
Додати коментар