До новин

Катерина Сікора: Антикорупційний суд – це не каральний орган

18 вересня, 2019
Події
Катерина Сікора: Антикорупційний суд – це не каральний орган

Антикорупційний суд повністю готовий виконувати свої обов'язки. Щодня до суду надходить мінімум 100 процесуальних документів.

Про це заявила суддя ВАКС Катерина Сікора під час IV International Compliance Forum в Києві, повідомляє кореспондент порталу «Банкрутство & Ліквідація».

«Суд повністю готовий виконувати свої обов'язки. Уже активно йдуть судові засідання, де ми розглядаємо справи ефективно і прозоро. Антикорупційний суд - не каральний орган », - заявила пані Сікора.

Вона додала, що зараз у Верховній Раді лежить президентський законопроект, що зменшує навантаження на Антикорупційний суд, щоб він міг сфокусуватися на топ-корупції. Однак, за її словами, ВАКС готовий розглядати стільки справ, скільки треба.

Також Сікора зазначила, що судді ВАКС постійно беруть участь у заходах, які підвищують їхню кваліфікацію.

«Я, наприклад, була з робочою поїздкою в Сінгапурі. Цікаво, що там 90% корупції фіксують у приватній сфері. Корупцію в публічній сфері вони практично побороли. До речі, корупційні справи в Сінгапурі розглядає Спеціальне антикорупційне бюро - аналог НАБУ. Вони не відрізняють маленьку і велику корупцію. Якщо ти береш побутові хабарі, ти будеш брати їх і на високих посадах», - зазначила Сікора.

Вона резюмує, що в Сінгапурі розуміють: побороти корупцію повністю - неможливо.

Коментарі
Додати коментар