До новин

Банкрутство туроператора Thomas Cook зачепить 600 тисяч відпочивальників

24 вересня, 2019
Банкрутство підприємств
Банкрутство туроператора Thomas Cook зачепить 600 тисяч відпочивальників

Банкрутство та ліквідація британського туроператора Thomas Cook - другого за величиною в Європі - зачепить близько 600 тисяч відпочивальників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на DW.

"Банкрутство Thomas Cook зачепить понад 600 тисяч клієнтів, з них близько 160 тисяч - британці, котрі перебувають на відпочинку від цього туроператора. Близько 150 тисяч відпочивальників потребуватимуть допомоги уряду для повернення додому", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряд уже повідомив про оренду десятків чартерних літаків для початку "найбільшої репатріації в мирний час в історії".

Найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook 23 вересня оголосила про банкрутство після того, як напередодні уряд відмовився втрутитися в ситуацію та надати фінансування, а переговори з приватними інвесторами про додаткове вливання коштів завершилися невдачею. Thomas Cook, яка існує вже 178 років, потребувала ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів на додаток до 900 мільйонів, про отримання яких компанія вже домовилася в межах рекапіталізації.

"Правління компанії, таким чином, дійшло висновку, що у нього немає іншого вибору, окрім як негайно розпочату примусову ліквідацію", - зазначається у заяві пресслужби компанії Thomas Cook.

Повідомляється, що внаслідок банкрутства компанії близько 22 тисяч співробітників у всьому світі залишаться без роботи, з них дев'ять тисяч - у Великій Британії.

Тим часом німецька авіакомпанія Condor, дочірня компанія Thomas Cook, після оголошення про банкрутство запевнила, що продовжить працювати.

Компанія Thomas Cook була заснована в 1841 році та була першою туристичною компанією у світі. Вона названа на честь винахідника організованого туризму Томаса Кука. Окрім туристичного бізнесу компанія володіє авіакомпанією Thomas Cook Airlines.

Коментарі
Додати коментар