До новин

Кодекс діє!

21 жовтня, 2019
Події
Кодекс діє!

Кодекс з процедур банкрутства вступив у дію вчасно, 21 жовтня. Сьогодні лідери ринку та міжнародні експерти зібралися обговорити новели документу в Києві за круглим столом, який організувало видання «Банкрутство & Ліквідація» за підтримки EQUITY Law Firm.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент інформаційного порталу  «Банкрутство & Ліквідація».

«Початок роботи Кодексу — це, безумовно, вікно можливостей, щоб якісно покращити ситуацію в галузі. Якби ми почали доопрацьовувати його текст, чекати на розробку підзаконних актів – я сумніваюсь, що в найближчій часовій перспективі ми отримали б зміни відповідного законодавства», - наголосив модератор круглого столу, партнер юридичної компанії EQUITY Law Firm Олег Маліневський.

Водночас експерт визнає, що текст Кодексу не ідеальний й потребує доопрацювання.

«Але не треба огульно переписувати висновки науково-експертного управління Верховної Ради щодо недоліків документу. Гравцям ринку треба було зібратися за таким круглим стом та озвучити законодавцю чітке й спільне розуміння тих змін, які необхідно буде внести до Кодексу», - впевнений Олег Маліневський.

Партнер EQUITY Law Firm також зауважив, що коли вони стали ініціаторами проведення круглого столу «Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства стартував», остаточно ще не було зрозуміло, чи вчасно набере чинності новий Кодекс з процедур банкрутства. Саме тому й було обрано таку назву цього заходу.

«Відтермінування набрання чинності Кодексом не відбулося, однак питання старту або стопу донині залишається актуальним. У тексті документу є багато неузгодженостей, вирішення яких потребує консолідації спільноти та напрацювання її думки щодо практики застосування тієї чи іншої новели. Тільки за таких умов не відбудеться пробуксовки та штучного стопу реформи банкрутства в Україні», - підкреслив Олег Маліневський.

В цілому у роботі круглого столу «Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства стартував» взяло участь більше 80 експертів ринку, серед яких представники судової та виконавчої влади, міжнародні експерти, керівники галузевих громадських організацій, торгуючі організації та арбітражні керуючі з більшості регіонів України.

Повний відеозапис заходу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=PIcZubGMQJs&

Повний фотозвіт з круглого столу за посиланням: https://www.facebook.com/pg/bankruptcyUA/photos/?tab=album&album_id=2472491962786842

Коментарі
Додати коментар