До новин

Гучна заява: Один із лідерів рику відмовився балотуватися на посаду голови СРО

22 жовтня, 2019
Події
Гучна заява: Один із лідерів рику відмовився балотуватися на посаду голови СРО

Сергій Боярчуков, голова Комітету з банкрутства ААУ, керуючий партнер ЮК «Алєксєєв, Боярчуков та партнери», відмовився балотуватися на посаду голови майбутньої єдиної СРО арбітражних керуючих.

Про це він заявив під час виступу на круглому столі «Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства стартував», який вчора пройшов у Києві.

«Багато було побоювань, чи зможе професійна спільнота об’єднатися й не пересваритися. Чи не почне кожен перетягувати ковдру на себе, намагаючись узурпувати владу? Сьогодні я констатую той факт, що професійна спільнота об’єдналася, очікуючи введення Кодексу в дію», — наголосив Сергій Боярчуков і додав: «Анатолій В’язовченко дорікав щодо існування та діяльності певної ініціативної групи, яка нібито намагається узурпувати владу в майбутній СРО. Анатолію, я офіційно знімаю свою кандидатуру з майбутніх виборів на голову СРО».

У свою чергу, голова Національної професійної спілки арбітражних керуючих України Анатолій В’язовченко зазначив, що він не застерігав нікого про ймовірну узурпацію влади, а Сергія Боярчукова вважає одним із найавторитетніших арбітражних керуючих України.

«Головний біль голови СРО — це шукати гроші, щоб організація існувала. І якраз Сергій — це найкращий менеджер, який знає, як залучати кошти. Це його вибір (не балотуватися. — Ред.), він може його змінити», — сказав пан В’язовченко.

Водночас голова Комітету з банкрутства ААУ Сергій Боярчуков наголосив, що створення єдиної СРО арбітражних керуючих важко переоцінити. На його думку, саме ця організація має ще більше об’єднати ринок та зародити стандарти етики.

«Це наша мрія зараз. Наступною мрією має стати започаткування професійного Дня арбітражного керуючого. Однак для цього професія має зародитися, а це вона зробить, на мій погляд, коли буде створена єдина СРО», — зазначив Сергій Боярчуков.

Нагадаємо, круглий стіл «Старт vs Стоп: Судний день реформи банкрутства» було організовано інформаційним порталом «Банкрутство & Ліквідація» за підтримки EQUITY Law Firm. У заході взяло участь понад 80 експертів ринку, серед яких представники судової та виконавчої влади, міжнародні експерти, керівники галузевих громадських організацій, торговельні організації та арбітражні керуючі з більшості регіонів України.

Повний відеозапис заходу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=PIcZubGMQJs&

Повний фотозвіт з круглого столу за посиланням: https://www.facebook.com/pg/bankruptcyUA/photos/?tab=album&album_id=2472491962786842

Коментарі
Додати коментар