До новин

Гончарук: Коломойський не впливає на уряд, кейс Приватбанку - ключовий

30 жовтня, 2019
Резонансні справи
Гончарук: Коломойський не впливає на уряд, кейс Приватбанку - ключовий

Прем’єр Олексій Гончарук під час брифінгу в Маріуполі заявив, що Ігор Коломойський не впливає на уряд.

"Коментуючи вплив пана Коломойського на український уряд, можу прямо сказати, що ніякого впливу ця людина або який-небудь інший представник українського чи міжнародного бізнесу не має. Ми орієнтуємося на українських платників податків, також орієнтиром є президент Володимир Зеленський, який отримав величезну підтримку українського суспільства", - запевнив очільник КМУ.

Він додав, що уряд поважає незалежність НБУ та судів.

Гончарук також наголосив, що справа з можливим поверненням Приватбанку є ключовою в питанні макростабільності України і привабливості для інвесторів.

"Якщо у когось є чутки, що команда президента або уряду має намір повернути ці банки попереднім власникам, або вирішити ці питання за рахунок платників податків - це неправда. Ми розуміємо що від цього залежить макростабільність країни. Якщо люди, інвестори не побачать що правила змінилися — інвестиції сюди не прийдуть, ми дуже добре це розуміємо", - підкреслив прем’єр.

Він заявив, що зараз рішення щодо Приватбанку знаходяться в судовій площині, і наголосив що без реформи судів нові інвестиції неможливі.

"Ми маємо як команда - максимально швидко реформувати судову систему, щоби в ній неможливі були несправедливі рішення", - сказав Гончарук.

Він також наголосив, що окремі питання не можуть бути вирішені за один, два або три дні.

"У нас не диктатура, ми не можемо ввести військовий стан і наказати суддям як треба себе поводити. Ми будемо робити все залежне від нас, аби захистити українського платника податків і макростабільність України. Той кейс, який ви згадали (щодо Приватбанку), є ключовим і знаковим в цій боротьбі", - резюмував Гончарук.

Коментарі
Додати коментар