До новин

ФГВФО готує апеляцію на рішення суду щодо виведених активів збанкрутілого Радикал Банку на 770 мільйонів

13 листопада, 2019
Резонансні справи
ФГВФО готує апеляцію на рішення суду щодо виведених активів збанкрутілого Радикал Банку на 770 мільйонів

Фонд гарантування вкладів продовжує боротьбу за повернення активів, виведених з «Радикал Банку», та готує пакет документів щодо апеляційного оскарження рішення Господарського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Цим рішенням було відмовлено Фонду в його позовних вимогах у справі щодо ПАТ «Радикал Банк» та ТОВ «Компанія з управління активами «АРБ Інвестменс» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги за низкою кредитів на загальну суму 769,7 млн грн.

Фонд нагадує, що в ніч після прийняття НБУ та Фондом гарантування рішень про визнання «Радикал Банку» неплатоспроможним та введення тимчасової адміністрації топ-менеджментом банку спільно з керівниками компанії «АРБ «Інвестменс» було виведено з-під контролю «Радикал Банку» кредитний портфель на суму понад 769,7 млн грн.

Підписання відповідних угод, за висновками Фонду, явно свідчить про умисне розкрадання активів банку, оскільки виведені кредити не належали до категорії проблемних: позичальники виконували свої зобов’язання, а предмети забезпечення були в наявності і у належному стані. Щоб надати передачі прав вимоги законного вигляду, колишні керівники банку склали низку документів, які суперечили Статуту цієї фінустанови, зокрема, в частині повноважень колегіальних органів. Крім того, згаданий кредитний портфель в подальшому був некоректно відображений в бухгалтерському обліку банку, наслідком чого стало відображення на балансі банку протягом одного дня збитку на суму понад 421,9 млн грн.

Коментарі
Додати коментар