До новин

В Іспанії закрили справу Фірташа

18 листопада, 2019
Резонансні справи
В Іспанії закрили справу Фірташа

Слідчий суд №21 в Барселоні вирішив припинити кримінальну справу про відмивання грошей відносно 17 осіб, в тому числі й українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це пише видання El Espanol, констатує Liga.net.

"Зміст матеріалів розслідування сьогодні грунтується виключно на підозрах та не містить вагомих доказів, які б вказували на наявність ознак злочину, вчиненого будь-ким з обвинувачених", - сказав виданню суддя Ігнасіо Санчес.

У листопаді 2016 року Антикорупційна прокуратура Іспанії вимагала винести постанову про арешт і видачу Дмитра Фірташа, який живе у Відні. Але цей запит був відкладений австрійським судом.

За даними адвокатів українського олігарха, яких цитує видання, запит іспанських прокурорів лише повторював звинувачення ФБР США проти Фірташа і не містив мінімальних доказів.

25 червня Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа в США. У липні її схвалив міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер. Але адвокати олігарха подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію і надали безліч нових документів. 

У разі екстрадиції в США олігархові загрожує до 50 років в`язниці. 

Коментарі
Додати коментар