До новин

Житомирський ЛГЗ на межі банкрутства – працівники

29 листопада, 2019
Банкрутство підприємств
Житомирський ЛГЗ на межі банкрутства – працівники

Працівники Житомирського лікеро-горілчаного заводу жаліються, що підприємство знаходиться на грані збанкрутування через штучно спричинені умови керівництва заводу.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Times.zt.

До депутатів Житомирської міськради звернулись працівники Житомирського ЛГЗ. Вони попросили звернутись до президента та Кабінету міністрів, щоб завод перейшов у комунальну власність міста.

За їхніми словами, зараз підприємство знаходиться на грані банкрутства через штучно спричинені умови керівництва заводу.

“Робітникам ще за жовтень не було виплачено заробітну плату, завод працює у збиток вже 2 місяці. Ми вважаємо, що таке банкротство штучне та спричинене господарською бездіяльністю та умовами керівництва. Директор приїжджає на підприємство раз чи два на тиждень. Ми звернулися до нього аж 25 листопада, бо директор переконував нас, що все стабілізується. Зараз завод залишився без обігових коштів”, – розповів представник заводу.

Підприємство працює ще з 1896 року. Наразі підприємство має сплатити більше 5 млн податків у міськбюджет Житомира.

У міськраді для представників підприємства запропонували провести аудит фінансової діяльності заводу. Депутати також наголошували на рекомендації звільнення директора Сергія Сухомлина, проте той сказав, що у міської ради немає таких повноважень.

Після довгих обговорень у сесійній залі оголосили про 5-хвилинну перерву, аби прийняти правильне рішення та дати слушні рекомендації.

Депутати проголосували за те, щоб звернутися до президента України та Кабінету міністрів з проханням підтримати колектив, обов’язкового проведення аудиту фінансів підприємства та передання у комунальну власність міста Житомира з усіма майновими і немайновими правами.

Коментарі
Додати коментар