До новин

Відтік валютних депозитів зійшов на нівець, - Нацбанк

08 липня, 2015
Санація
Відтік валютних депозитів зійшов на нівець, - Нацбанк

Відтік валютних депозитів у червні сповільнився і склав менше 1%, що свідчить про поступову стабілізацію ситуації на депозитному ринку.

Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва в ході наради з керівниками 40 найбільших банків, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

«За валютними депозитами майже пройдена точка стабілізації. За червень їх відплив був меншим, ніж 1%. Це найкращий результат за останні місяці, тому ми очікуємо на зростання вже за один-два місяці. Ми сподіваємось, що банки зможуть укріпити свої депозитні портфелі  до кінця цього року», - зазначила голова Національного банку України.

При цьому вона додала, що четвертий місяць поспіль спостерігається приріст депозитарної бази в національній валюті. Обсяг гривневих вкладів з початку червня виріс на 1,9%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські банки з надвисокими відсотками за депозитами стали нагадувати фінансові піраміди.

 

Коментарі
Додати коментар