До новин

Голова НААКУ Лукашук розповів, що заважало реєструвати СРО

03 грудня, 2019
Події
Голова НААКУ Лукашук розповів, що заважало реєструвати СРО

Очільник Національної асоціації арбітражних керуючих Микола Лукашук каже, що реєструвати нову організацію було складно.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на пост Лукашука у Фейсбуці.

“Здавалося, що могло бути легше, аніж зареєструвати юридичну особу, на установчому з‘їзді якої присутні 500 юристів, а в президії була заступниця Міністра юстиції України?

Ну не було легко, аж ніяк”, - пише він.

За його словами, складнощі почалися з першої графи у формі.

“Графа 1 заяви про державну реєстрацію - хто ж ми? Відповідь - ІНШІ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ФОРМИ. З 21 квітня 2019 року МЕРТ та його наступник не внесли зміни до Державного класифікатора України ДК 002:2004 щодо органів самоврядування арбітражних керуючих. Дивний збіг: саме обраний Головою Ради АК України МИКОЛА ЛУКАШУК бив на сполох про це ще у червні 2019 року”, - розповідає Лукашук.

Далі, каже голова СРО, проблема виникла з бенефіціарами.

“Важко пояснити тим, хто звик реєструвати ТОВки на 2х засновників, що бенефіціарів у нас немає, оскільки ЖОДНА ОСОБА НЕ МАЄ МОЖЛИВОСТІ ЗДІЙСНЮВАТИ ВИРІШАЛЬНИЙ ВПЛИВ НА УПРАВЛІННЯ АБО ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ”, - зазначає він.

“Проте, завдяки методичним рекомендаціям президента ГО «Реєстраційна палата України» ВІТАЛІЙ ЧЕРЕПАХА та професійним реестраційним діям найкрутішого нотаріуса Києва ЗОЛТАН РУСАНЮК, НААКУ зареєстровано! Дякуємо за допомогу та співпрацю!!!” - резюмував Лукашук.

Коментарі
Додати коментар