До новин

Асоціації адвокатів і арбітражних керуючих домовилися про співпрацю

06 грудня, 2019
Події
Асоціації адвокатів і арбітражних керуючих домовилися про співпрацю

Національні асоціації адвокатів і арбітражних керуючих уклали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу НААУ.

Документ підписали голови НААУ Лідія Ізовітова та Ради арбітражних керуючих України Микола Лукашук.

Меморандум визначає такі напрямки співпраці, як аналіз законодавства у сфері банкрутства, сприяння внесенню змін для кращого законодавчого регулювання цього процесу; здійснення моніторингу та оцінювання дотримання вимог Кодексу України з процедур банкрутства та законів України всіма учасника правовідносин у сфері банкрутства; реалізація стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів; сприяння розвитку законодавчої бази для приватних юридичних професій, зокрема, адвокатів та арбітражних керуючих.

Документ передбачає організацію та проведення спільних заходів (конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо), спрямованих на підвищення кваліфікаційного рівня адвокатів та арбітражних керуючих; спільних проектів та/або програм, спрямованих на утвердження верховенства права та посилення гарантій прав і свобод людини.

«У нас новий могутній партнер!» - написав з цього приводу у Фейсбуці Лукашук.

Він зазначив, що нова співпраця надасть можливість «виконувати всі професійні обов'язки адвокатів та арбітражних керуючих без залякування, перешкод, занепокоєння і недоречного втручання; неможливість покарання або загрози такого і звинувачення, адміністративних, економічних та інших санкцій за будь-які дії, здійснювані відповідно до визнаних професійних обов'язків, стандартів та етичних норм адвокатської діяльності та діяльності арбітражного керуючого».

Під час зустрічі за участю заступника голови НААУ Валентина Гвоздія, голови Комітету НААУ з питань банкрутства Анатолія Грабового, керівника Секретаріату НААУ Вадима Красника та заступника Голови Ради арбітражних керуючих Олександра Бондарчука було обговорено практичну взаємодію двох організацій на найближчий час.

Зокрема, йшлося про організацію роботи та плани діяльності нової саморегульованої  організації арбітражних керуючих, можливості проведення спільних навчальних заходів з НААУ. Голова НААУ Лідія Ізовітова та заступник Голови НААУ Валентин Гвоздій запевнили у тому, що НААУ відкрита до діалогу і передачі досвіду створення і інституційної розбудови професійної організації.  

Також під час зустрічі йшлося про застосування Кодексу з процедур банкрутства та формування судової практики. 

Нещодавно у НААУ було створено Комітет з питань банкрутства з метою об’єднання адвокатів, організації співпраці та обміну досвідом у сфері банкрутства, визначення пріоритетних напрямків практики банкрутства та формування експертної позиції у вирішенні практичних проблем у даній сфері.

Національна асоціація арбітражних керуючих України створена 20 листопада 2019 року у Києві рішенням установчого з’їзду, в якому взяли участь 490 арбітражних керуючих.

Коментарі
Додати коментар