До новин

Милованов підозрює, що «Енергосталь» навмисно доводили до банкрутства

06 грудня, 2019
Банкрутство підприємств
Милованов підозрює, що «Енергосталь» навмисно доводили до банкрутства

Міністра економіки Тимофій Милованов приїхав на ДП «Енергосталь» в Харкові, щоб розібратися з колишнім директором підприємства, який не хоче йти з посади.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на фейсбук-сторінку Милованова.

«Скандал на ДП «Енергосталь» в Харкові. Я призначив нового директора Балабая. Звільнив старого Сталінського. Новий директор виявляє скриту заборгованість по зарплаті робітникам на 30 млн грн +. Скриту від Міністерства. Недостовірний фін план. Можливо у зговорі з співробітниками Міністерства. За 15 хв до наради з проблем виплати зарплати, новий директор отримує ухвалу суду, що він більше не директор. А старого директора поновлено», - пише міністр.

За його словами, ексдиректор Сталінський без погодження з міністерством вийшов на роботу і продовжив керувати заводом.

«Площі підприємства здані в оренду за заниженими цінами. Що робимо ми? Проти судді, який виніс, на мою думку, повністю незаконне рішення, буде відкрито дисциплінарне впровадження. Проти Держпраці, яке не бачило заборгованості по зарплаті при перевірках, буде проведено розслідування. Будуть відкриті кримінальні справи, якщо підтвердяться факти, за невиплату зарплатні і доведення підприємства до банкрутства з метою передачі землі та майна приватним особам. Зараз ми приїхали на підприємство і почуємо обох директорів - нового, призначеного міністерством, і старого, який вважає підприємство своїм, а не державним», - каже Милованов.

Коментарі
Додати коментар