До новин

У НБУ заявили про неможливість повернення Коломойському Приватбанку

18 грудня, 2019
Резонансні справи
У НБУ заявили про неможливість повернення Коломойському Приватбанку

У Нацбанку заявили, що у чинному законодавстві України прописана пряма заборона на повернення акцій націоналізованого банку колишнім власникам, що унеможливлює повернення Париватбанку Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу регулятора.

Начальник управління претензійно-позовної роботи НБУ Віктор Григорчук зазначив: "Імперативною нормою (закону про гарантування вкладів фізичних осіб - ред.) передбачено, що після націоналізації банку, держава, як новий власник, не може втратити право власності ані повністю, ані частково, навіть у разі скасування судом рішення Національного банку про виведення такого банку з ринку".

За його словами, законодавство захищає права інвесторів, а у випадку з Приватбанком таким інвестором є держава, яка придбала 100% акцій Приватбанку у Коломойського у 2016 році.

"Отже, відповідно до законодавства України, Ігор Коломойський не може ані повністю, ані частково повернути собі ПриватБанк", - сказав Григорчук.

Нагадаємо, якщо апеляційний суд ухвалить негативне для держави рішення щодо законності націоналізації Приватбанку, НБУ визнає цей банк неплатоспроможним, але робитиме все, щоб зберегти фінансову стабільність.

9 грудня о 10:00 Шостий апеляційний адміністративний суд розпочне розгляд апеляції Національного банку на рішення Окружного адмінсуду Києва про оскарження неплатоспроможності Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар